Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

25

май 2021

Повече от 500 участника от 16 националности се включиха в седмото издание на „Маратон на приятелството“

Новина

На 23 май  2021г. на площад "Възраждане" в град Плевен, с подкрепата на „ЗД Евроинс” АД, се проведе седмото издание на благотворителния маратон „Маратон на приятелството“. Състезанието традиционно привлича участници от различни националности и възрастови групи. Въпреки ограниченията за пътуване, в маратона се включиха бегачи от общо 14 държави, сред които Великобритания, Индия, Ирландия, Кипър, Мароко, Непал, Пакистан, Румъния, Русия, САЩ и други. Многообразието на събитието, освен с различни националности, беше допълнено и от участници в изключително широк възрастов диапазон. Тази година бяха подобрени два рекорда – за най-млад и най-възрастен участник, които бяха съответно на 2г и на 84 години.

Тази година в програмата на маратона  бе допълнене със събитието Park+ с допълнителни активности и спортове на открито като волейбол, тенис на маса, мини футбол, бадминтон, пилатес, функционална аеробика и танци с латино ритми за всички възрасти. Много хора от Плевен и други части на страната се включиха в помощ на организаторите, като сред доброволците бяха и дипломати от посолствата, подкрепящи събитието.

Седмият маратон в Плевен беше организиран от социално предприятие „Айс-Оупън“ заедно с община Плевен, фондация „Светът на Мария“, Българска федерация по лека атлетика, СКЛА Феникс, Национален алианс за социална отговорност и в партньорство с Jamba, Българска асоциация на лицата с интелектуални затруднения, сдружение „Аутизъм днес“, JA Bulgaria и други.