Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

01

ноември 2021

Устойчивост и партньорство водят "ЗД Евроинс" АД, за да инвестира в по-добро бъдеще за децата

Публикация

Дългосрочно партньорство и устойчивост във времето - това са двата основни принципа, които водят ”Застрахователно дружество Евроинс"АД в корпоративната социална отговорност. Тя е насочена към подкрепа на проекти и политики в областите - образование , спорт , околна  среда и изкуството.

Но главната мисия е да се подпомага  на децата и тяхното развитие, защото в компанията вярват, че това е най-добрата инвестиция, която може да се направи за бъдещето на обществото. И тази инвестиция ще се върне чрез добре образовани млади хора, готови да преследват мечтите.

С годините от "ЗД Евроинс" АД са припознали като своя кауза проектите, свързани най-вече с деца в неравностойно положение, лишени от родителски грижи. Защото искат да им покажат, че светът може да е по-добър, по-шарен и по-красив от този, който виждат в даден момент. И така да ги стимулират да се борят, учат и стремят към него и да вярват, че всичко е възможно, стига много да го искаш, да се трудиш и да не се отказваш.

И неслучайно 90% от благотворителни каузи и инициативи, са свързани с деца, за тяхното здраве, развитие, обучение и образование.

От компанията посочват, че от няколко години са променили стратегията си относно социалната отговорност. И благодарение на Краси Величкова от „Български дарителски форум „са се свързали с няколко фондации, с които рабоят ползотворно по различни проекти. Това са организации с дългогодишна история, отлична финансова отчетност и близки до „ЗД Евроинс” АД проекти, които компанията припознава.

С фондация „Благотворител” заедно се работи по по два проекта. Първият е националния конкурс “Млад благотворител”. В него имат възможност да участват ученици от 7-и до 12-и клас, които създават и реализират благотворителни проекти, с които могат лично да допринасят за подобряване на средата в която живеят, общуват и се учат. Кампанията по набиране на проектите продължава  три месеца след което се оценяват от жури. Класираните на първите 10 места минават нов подбор пред журито с презентации на живо или онлайн. Първите пет проекта, отличени с най-високи оценки, получават финансиране за реализация. 

Със същата фондация "ЗД Евроинс" АД работи и по проект „Постигам по-висок успех”. Целта му е да стимулира усилията и стремежа към знания на ученици с висок успех от 8-и до 12-и клас и студенти 1-и курс, които са лишени от родителски грижи. Стипендиантската програма подкрепя и поощрява младите хора да са успешни, като фондацията оказва морална, приятелска и менторска подкрепа. По тази програма две студентки вече са на стаж в компанията.

От 2015 г съвместно с фондация "Национален фонд Свети Никола" застрахователната компания работи по различни благотворителни каузи и инициативи. Ежегодно дарява финансови и материални средства за деца, лишени от родителски грижи и пребиваващи в центрове за настаняване от семеен тип. Всяка година на малките се осигурява 10-дневна почивка на море, за да подобрят здравето си и се прави рехабилитация на тези, които имат физически увреждания. До този момент компанията е осигурила почивката на над 200 деца.

С подкрепата на "ЗД Евроинс"АД през миналата година в Плевен се провежда първото състезание за бягане на деца и родители FUN RUN KIDS, в което участват и деца с увреждания. Те показват силен дух и желание, а тяхното приобщаване е мисия на FUN RUN KIDS. Събитието се организира от едни от най-големите и активни НПО, сдружения и социални предприятия в страната: JAMBA (Фондация "Сошъл Фючър"), Фондация "Светът на Мария", Национален алианс за социална отговорност в партньорство със Сдружение "Аутизъм днес", БАЛИЗ - Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и с подкрепата на общината в Плевен.

Фондация „Светът на Мария”, чийто партньор е "ЗД Евроинс" АД, има мисия да подпомага за трудовата и социалната интеграция на хора над 18 г. с лека и умерена степен на интелектуални затруднения. За тях се организират индивидуални и групови занимания в дневен център, помага се за тяхната личностна реализация чрез достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост.

В началото на тази година  застрахователното дружество помага за откриването на учебна кухня-майка „Надежда“, в която възпитаниците на фондацията получават подкрепа от професионални готвачи, трудотерапевти и социални работници. В тази кухня възпитаниците  приготвят храна като част от нея се ползва за кетъринг за различни събития.

Със същата фондация няколко пъти в годината "ЗД Евроинс"АД организира благотворителни базари на териотрията на бизнес център „Еврохолд”, в които се продават красиви сувенири и сладкши, направени от възпитаниците на фондацията.

Подкрепа за българското оперно изкуство

За втора поредна година „ЗД Евроинс” АД  подкрепя провеждането на фестивала "Опера на върховете", декор на който са Белоградчишките скали. Фестивалът се провежда за шеста поредна година на територията на крепостта "Калето" и привлича голям брой ценители на оперното изкуство.

"Опера на върховете - Белоградчишки скали" а новаторска идея на режисьора Пламен Карталов - директор на "Софийската опера и балет". Целта на феставала е оперното изкуство и балет да бъдат представени в естествена природна среда, сред магическата красота на Белоградчишките скали. Компанията е дарила над 50 000 лв за провеждането на фестивала.

"ЗД Евроинс" АД от няколко години работи активно по различни проекти с община Белоградчик. През 2020 г са дарени 100 антидекубитални дюшеци, които да са предоставени за нуждите на центровете за настаняване от семеен тип на територията на общаната. Стойността на дарението надхвърля 22 000 лв.

И спортът не е забравен

„ЗД Евроинс"АД поддържа дългогодишно ползотворно сътрудничество и подпомага редица спортни клубове - "Български ски клуб на журналистите", Сдружение "Алпийски клуб Витоша", което организира състезанието "Обиколка на Витоша - 100 км", сдружение "Адвенчър скай рън" -  организатор на "Мальовица Скайрън", което е едно от най-екстремните състезания по планинско бягане в българския спортен календар.

Подкрепа има и за "Трейл систем" с отбор "Бяла лавина, байк и сърф„, за баскетболния клуб "Марек" от Дупница,  "Младежки спортен клуб „София-Европа" - организатор на софийския щафетен маратон, за „Арт ваканция на Витоша”-  летен артлагер за деца, организиран от "Мюзик Плей Скул", благотворително автомобилно шоу "Луда надпревара - спри агресията по пътищата",„35-тия Световен шампион по парашутизъм, Национална картинг асоциация - организатор на международното картинг състезание "Еко 12 часа на България", Българската баскетболна федерация и др.

публикация 01.11.2021г вестник "24 часа"