Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

04

ноември 2019

„ЗД Евроинс„ АД покрепи провеждането на кампанията “Будител на годината” 2019

Новина

„Застрахователно дружество Евроинс„ АД покрепи провеждането на кампанията “Будител на годината” 2019, организирана от Българското национално радио. Онлайн кампанията са проведе на страницата на БНР и стартира на 1ви октомври. В продължение на един месец платформата за гласуване бе отворена и всеки имаше възможност да даде гласа си за своя фаворит за "Будител на 2019г". На 1ви ноември, в Деня на будителите, на тържествена церемония в зала 6 на НДК бяха връчени наградите на победителите.

В кампанията взеха участие над 100 номинирани българи, допринесли  със своята дейност нашето общество да стане по–добро. Журито на кампанията включваше д-р Милен Врабевски, проф. Огнян Герджиков, Елеонора Гаджева, Снежана Йовева Димитрова, Добрина Чешмеджиева, проф. Пламен Павлов и Ива Дойчинова, инициатор на „Будител на годината“ .

Създателят на инициативата Гората.бг, Никола Рахнев, спечели приза „Будител на 2019 година”. Той получи най-много гласове в платформата за подкрепа на будителските проекти в bnr.bg. Със засадените 622 000 дървета и амбицията те да станат 1 000 000 до края на 2019г Рахнев успява да вдъхнови хиляди българи да се включат в засажданията и да подкрепят борбата със замърсяването на въздуха.

Наградата Будител на 2019 година за скулптурата спечели проекта „Аз, буки, веди – Знание“ на Александър Пройнов.

Наградата на фондация „Българска памет“ спечели Нургюл Салимова, детето-чудо от с. Крепча, което печели състезание след състезание по шахмат и има амбиция да стане номер 1 в света.

Специалната награда получи StudyHub с проекта „Денонощна библиотека в Студентски град".

Наградата на програма „Христо Ботев“ спечели проектът „Капачки за бъдеще“, с който се събират пластмасови капачки и с парите от тях се купуват кувьози за недоносени бебета.