Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

19

юли 2023

"ЗД Евроинс" АД е официален застраховател на колоездачното състезание L’Etap Bulgaria by Tour de France

Новина

На 29 и 30 юли 2023 г в гр. Велинград, за първи път в България ще се проведе колоездачното състезание L’Etap Bulgaria by Tour de France. Състезанието е масово любителско колоездачно състезание по правилата на големия Tour de France, насочено към всички, които обичат колоезденето и в частност шосейното колоездене. То е и за големите фенове на Tour de France, които всяка година се включват в това изживяване и следват най-силните колоездачи в света.

Програмата на състезанието ще започне на 29 юли, събота, когато са  предвидени подгряващи събития с два старта без състезателен характер – Семейно и Детско каране. На 30 юли, неделя, L’Etape Bulgaria ще предложи на участниците два състезателни маршрута с различна дължина и трудност. Колоездачите от начинаещи до професионалисти ще могат да изберат един от двата маршрута с дължина 57 км и 102 км, в зависимост от спортната си форма.

Победители ще бъдат излъчени в 4 възрастови категории в двете дистанции при мъжете и жените. Всички маршрути ще тръгват от центъра на гр. Велинград  и ще продължат  в  Родопите по затворени за автомобилно движение пътища. Най-високата точка, която ще достигнат колоездачите е 1467 м надморска височина, като общата денивелация за дългата дистанция е над 2700 м.

L’Etap Bulgaria by Tour de France  има за цел:

* Популяризиране на колоезденето като достъпен и масов спорт

* Популяризиране на България като място за туризъм и добра възможност за колоездене

* Популяризиране на гр.Велинград и Родопите като дестинация за туризъм и добро място за колоездене

* Популяризиране на марката Tour de France извън колоездачното общество

*  Задълбочаване на връзката между марката Tour de France и нейните фенове по цял свят, превръщането й в една икона на колоезденето

Организатори на ’Etape BULGARIA  са  Спортен клуб „София в Европа“, „Sport skills“, община Велинград и редица български и международни компании..

За L’Etape by Tour de France

L’Etape by Tour de France е световен лидер в колоездачните събития от масов характер, като събитията се провеждат в над 26 държави. L’Étape от Tour de France предлага възможността на любителите на колоезденето да се състезават и да карат етап от Тур дьо Франс на собствена територия в своята държава. Марката Tour de France е най-разпознаваемо годишно спортно събитие в света и е премиум марката на колоезденето.