Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

09

юни 2021

"ЗД Евроинс" АД част от второто издание на „ЕКО 24 часа на България”

Новина

С подкрепата на „Застрахователно дружество Евроинс” на 12 и 13 юни 2021г, на картинг пистата в гр. Хасково ще се проведе второто издание на 24-часовото състезание по картинг „ЕКО 24 часа на България”, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост. След изключително успешните два сезона, през които се проведоха 8, 12 и 24 часови състезания, тази година събитието отново ще събере пилоти от цял свят.

В „Еко 24 часа на България” ще вземат участие общо 250 пилота от 16 държави, разпределени в 42 отбора и в две категории - Gold до 84 кг и Pro до 94 кг. По традиция ще има и „Отбор на звездите“, в който ще вземат участие актьорът Наум Шопов, певецът Рафи Бохосян, олимпиецът Йордан Йовчев, ултрамаратонецът Краси Георгиев и единственият българин пилотирал Формула 1 – Владимир Арабаджиев, младият картинг пилот – Калоян Върбицалиев, инфлуенсърът Радо – известен като Epic Bath Guy, както и Александър Данчев – Shondy. 

Организаторите се включват и в благотворителна кампания за събиране на средства за малкия Гого от гр. Хасково и ще предоставят част от средствата събрани от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.

И в тазгодишното издание пилотите ще бъдат изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта като посоката на движение по пистата ще бъде обърната точно на 12-я час от старта на състезанието, който пък ще бъде даден в 12 часа на обяд на 12-ти юни 2021г. 

„Еко 24 часа на България”2021 ще се  излъчва пряко по БНТ и Sportal.bg.