Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

08

март 2018

Световното първенство по ски за журналисти

Новина

Общо четири медала спечелиха българските журналисти на Световното първенство по ски за журналисти, което се проведе в Пампорово - Мечи чал, което се проведе от 26 февруари до 4 март.

Любомир Бояджиев от Нова Телевизия взе златото в ски бягането, а двата сребърни медала са в гигантския слалом – на Весела Владкова от БНР и Юлиян Стоянов от вестник Лична драма. 

В тазгодишната 65-а среща на журналистите скиори, на която домакин бе родопският курорт от 26 февруари до 4 март, участваха 173 колеги от 30 държави. България организира за трети път състезанията в уникалната комбинация гигантски слалом и ски бягане след домакинствата през 1985 на Витоша и през 2006 в Банско.

Медалистите в гигантския слалом в Пампорово - Мечи чал бяха наградени от президента Росен Плевнелиев, който участва в конференция на тема „България, ЕС и Западните Балкани“ в рамките на журналистическия форум.

В ски бягането старт на състезанието даде олимпийската ни шампионка в биатлона Екатерина Дафовска, която награди и победителите. 

Световните срещи на Международния ски клуб на журналистите се провеждат всяка година от 1955-а насам. На стартовете за България тази година застанаха 14 журналисти от 13 различни медии.

Участниците имаха възможността да се запознаят с българските традиции и култура по време на двудневния си престой в европейската столица на културата 2019 – Пловдив, както и да вземат участие в най-масовото спускане с национални носии и знамена, което се организира за поредна година в Пампорово за националния празник 3 март.