Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

07

септември 2019

Служители на Евроинс се включиха в щафетен маратон

Новина

На 6 септември в София, по повод 140 години от установяване на първите дипломатически отношения на България и 15 години България в НАТО, за пети пореден път в София се проведе Екиден (щафетен) маратон, организиран от Младежки спортен клуб „София – Европа“. Спортното събитие бе под патронажа на Посолството на Япония в България и стартът бе даден от посланика на Япония у нас – негово превъзходителство Масато Вактанабе.

В деня, в който празнуваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия, в щафетния маратон в София се включиха деца и възрастни от над 100 отбора. Освен професионални спортисти в състезанието  участие взеха и много любители. С отбор в маратона се включиха служители на „Евроинс България”, както и служители на „Евроинс Украйна” и „Европейско Туристическо Застраховане” - Украйна, които специално пристигнаха за събитието. В маратона участие взеха и представители на УС и НС на Еврохолд България.

„София Екиден Маратон” се провежда с цел популяризиране на  щафетното бягане в България. Нарича се "Екиден" маратон от японските йероглифи "еки" – пункт, и "ден" – предаване, и подкрепя отборния дух и игра. Щафетните маратони са изключително емоционални и са едни от най-популярните състезания в света на леката атлетика. В различни страни тези бягания имат различно име, но организаторите на българската надпревара предпочитат класическото „Екиден“ – в знак на уважение към японската традиция. За първи път щафетен маратон се провежда именно в Япония.