Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

13

юли 2022

Награда за Евроинс в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса”

Новина

„ЗД Евроинс” АД получи високо признание за своята социалната отговорност и устойчивост  към обществото по време на 8-то издание на конкурса „b2b Media Awards 2022”, който се проведе на 12.07.2022г в частно средно училище “Свети Георги”.

Компанията бе отличена с първи места в категориите „Благотворителна инициатива на годината” и „Социален проект на годината”, а в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса” приза спечели „Евроинс Иншурънс Груп” АД, компанията – майка на „ЗД Евроинс” АД.

„ЗД Евроинс” АД спечели първо място в категория „Благотворителна инициатива на годината” за осигуряване на средства за рехабилитационен лагер, в с. Равда, на деца лишени от родителски грижи, пребиваващи в „Комплекс за социални услуги за деца с увреждания”, гр. Стражица.

Компанията спечели още едно първо място в категория „Социален проект на годината” за учебна кухня „Надежда“, съвместен проект с фондация „Светът на Мария”. Учебна кухня „Надежда“ е иновативна инициатива, която дава възможност на повече от 30 младежи с интелектуални и  други увреждания да се развиват и да усвояват уменията, които са им нужни, за да се реализират в обществото. Наред с дейностите в професионалната кухня, в учебният център се развиват и професионални дейности в още три направления: градинарство, почистване, пакетиране. „ЗД Евроинс” АД трета поредна година подкрепя и дарява средства за оборудване и развитие на професионалния трудов център.

„Евроинс Иншурънс Груп” АД спечели второ място в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса” за стипендиантска програма „Постигам по-висок успех”- съвместен  проект с фондация ”Благотворител”. Програмата има за цел да стимулира усилията и стремежа към знания на ученици с висок успех от 8-и до 12-и клас и студенти 1-ви курс, лишени от родителски грижи. Стипендиите се получават  след конкурс  в два етапа и са сериозен мотив младите хора да повишат успеха си с повече от една единица. „Евроинс Иншурънс Груп” АД подкрепя програмата за трета поредна година и приема студенти на  стаж в компанията.

„Гордея се, че проектите, по които работим с колегите и помагаме те да се случат, и да допринесат за доброто на обществото, са видими и биват оценени подобаващо в конкурси като „b2b Media Awards 2022”. Всяка година конкуренцията между участващите в конкурса компании е все по–голяма, а проектите са все по-добри и по-мащабни. В България отговорните към обществото компании стават все повече и се наблюдава тенденция, в която не само големите компании с милиони левове печалба, но и по-малки компании участват и подпомагат проекти насочени към подобряване на работната среда на служителите, околната среда, образованието и здравето на обществото. Фокусът на социалната отговорност и устойчивост на нашата компания са българските деца и особено децата в неравностойно положение, лишени от родителски грижи. Нашата кауза е да помагаме за здравето, развитието и образованието на тези деца. Тези три награди са за целия ни екип и ни дават увереност, че вървим в правилната посока и това, което правим го правим добре, затова ще продължим да правим добро за обществото и за средата, в която живеем.”- сподели по време на церемонията Десислава Еленкова,  мениджър „Маркетинг и комуникации” в компанията.

„b2b Media Awards 2022” се провежда за осма поредна година и има за цел да отличи най-добрите практики на социално - отговорни кампании и ангажираността им с различни социални каузи, които благоприятстват развитието на служителите, околната среда и обществото.