Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

04

декември 2019

Дипломати от 62 държави се включиха в юбилейното 25-то издание на базара

Новина

В рамките 25-ият юбилеен благотворителен базар на посолствата, провел се на 1-ви декември 2019г в Интер експо център, всички чужди мисии в България представиха на своите щандове ръчно изработени продукти, сувенири, деликатеси от националната им кухня, традиционни облекла и разнообразни културни обичаи.

"Представители на 62 държави се обединиха не само в поредната благотворителна кауза, но всички те изразиха своята солидарност и подкрепа към пострадалите от земетресението в Албания. „При откриването на 25-ия юбилеен благотворителен базар, всички ние  почетохме с едноминутно мълчание паметта на загиналите от земетресението в Албания", сподели Албена Джоунс, председател на Международния Женски Клуб за България. Тя допълни, че коледният благотворителен базар дава възможност на всички любители на световната култура да се включат в уникално околосветско пътешествие.”

"2019-а е ключова година за нас, тъй като освен 25-ия юбилей на базара, Международният женски клуб - IWC чества и своята 30-та годишнина. Заради това подготвихме и специални изненади за всички посетители на събитието, като тази година то бе още по-мащабно и се проведе не в две, а в цели три зали на Интер Експо Център. За мен е изключителна радост, че с годините успяхме да наложим ключовото послание, че заедно сме по-добри, както и да подкрепим толкова много социално значими инициативи и проекти", коментира Албена Джоунс.

Всички приходи от базара по традиция се даряват  за благотворителни проекти, които Международният женски клуб подкрепя”, поясни Джоунс." Благотворителността е добродетел, която всеки от нас носи в себе си. Трябва да правим добро, тъй като всяко добро дело ни зарежда с позитивна енергия и Вселената намира начин доброто да се връща отново  при нас", каза г-жа Джоунс.

Базарът тази година бе посетен от над 12 000 души, съобщиха организаторите. Точният брой от статистиката на продадените билети ще бъде известен по-късно, а събраните средства ще бъдат обявени в средата на януари 2020 г.

През 2019 г. Международният женски клуб - София застана зад 30 каузи - най-големият брой в историята на клуба досега. Подкрепата се осъществи с помощта на събраните средства от миналогодишното издание на събитието, които бяха в размер на 389 000 лв. Всички постъпления от тазгодишния базар отново ще бъдат дарени за благотворителност, отбеляза Джоунс.

 

За Международен Женски Клуб – София

Международен женски клуб – София е организация с нестопанска цел със следната мисия: посрещане и подпомагане на новодошлите в България, задълбочаване на познанията за страната, насърчаване на добрата воля и приятелството сред членовете на клуба и оказване на финансова и материална подкрепа, насочена към социалнозначими каузи. Организацията се състои от 110 членове, които представляват 42 държави от цял свят.

Повече за Международен женски клуб – София може да откриете на: https://iwc-sofia.org/