Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

16

май 2022

За трета поредна година компанията подкрепи провеждането на конкурса „Млад Благотворител”

Новина

На 13 май 2022в залата на Централен военен клуб – гр. София, за шеста поредна година, бяха наградени победителите в национален конкурс „Млад Благотворител”. За първи път в историята на конкурса победителите лично представиха проектите си пред масовата публика.

„ЗД Евроинс”АД бе отличена с благодарствена грамота за партньорството и подкрепата на каузите на национален конкурс „Млад Благотворител”. Компанията подкрепя провеждането на конкурса вече за трета година.

Големият победител тази година бе Алина Ставрева, ученичка от гр. Ямбол с проекта „Мисия Ромбана”. Проектът има за цел да съхрани традицията на Лазаров ден в село Генерал Инзово, област Ямбол, като се съберат и запишат на хартиен носител 10-те песни от обичая, да се издаде музикален албум придружен с фотографии на носиите и този албум да се представи на голямото пролетно надиграване „Ромбана” на Лазаров ден.

Останалите  проекти класирали се на финала в  конкурса са както следва:

  • 2-ро място "Създай-ЕКО-Дари", гр. Русе
  • 3-ро място "Българските шевици - мост между поколенията", гр. Бургас
  • 4-то място "EcoSmoke", гр. Варна
  • 5-то място "Съхрани природата - промени града", гр. Дулово
  • 6-то място "Тайните пасища на Чичовите конье", гр. Бухово,

В конкурса имат възможност да участват ученици от 7-ми до 12-ти клас, които създават и реализират благотворителни проекти с помощта на дарители и фондация „Благотворител”. Първите шест проекта отличени с най-високи оценки получават финансиране за тяхната реализация. 

Плакети „Сърце на доброто“ и медалите на победителите в конкурса тази година бяха изработени от учениците от СУ "Юрий Гагарин“, гр.Бургас. Те спечелиха приз „Млад Благотворител“ през 2021 година с екологичния си проект "Magical glass”.

снимки:фондация "Благотворител"