Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

18

март 2022

Компанията получи статуетка „Бизнес хонорис кауза” символ на мира и съзидателната сила

Новина

„ЗД Евроинс” АД  получи отличие за своята корпоративна социална отговорност към обществото на първата по рода си церемония „Бизнес хонорис кауза” проект  на вестник ”24 часа”. Събитието се състоя на 17 март 2022г в балната зала на хотел „Интерконтинентал” в гр. София.

Символът на съзидателната сила и мира - жезълът кадуцей, бе връчен на Кирил Бошов, главен изпълнителен директор на „Евроинс Иншурънс Груп”АД, от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

„Спомням си думите на един достоен човек, когото познавах - Йордан Радичков: "Децата са нашите ангели, ангелите на света и сме длъжни да полагаме грижи и да ги пазим. От това какво правим днес за тях, зависи как ще живеят утре”, каза вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

„Ние от „Еврохолд” подкрепяме различни каузи свързани с образование, здраве и околна среда. В последните няколко години обаче решихме да инвестираме главно в каузи свързани с деца  и най-вече деца в неравностойно положение, лишени от родителски грижи. Фокусът ни е върху здравето, развитието и образованието на децата, да имат едно по-добро бъдеще. За нас това е най-добрата инвестиция, която може да се направи за бъдещето на обществото. С оглед на случващото се в Украйна в последните няколко седмици, всичко изглежда незначително. Ние имаме две компании в Украйна. Заедно с колегите от Румъния успяхме успешно да евакуираме нашите украински служители и техните деца в България." - сподели Кирил Бошов главен изпълнителен директор на „Евроинс Иншурънс Груп” АД и председател на управителния съвет на "Еврохолд".

„ЗД Евроинс” АД бе отличена със статуетка „Бизнес хонорис кауза” за благотворителните проекти и каузи, които подкрепя. Компанията си партнира с фондации с дългогодишна история и отлична финансова отчетност. Това са фондация „Благотворител” за реализирането на  национален конкурс „Млад благотворител и програма „Постигам по-висок успех“; фондация „Светът на Мария“, чиято мисия е да подпомага трудовата и социалната интеграция на хора с лека и умерена степен на интелектуални затруднения, както и фондация „Национален фонд Свети Никола” за деца лишени от родителски грижи настанени в комплекси за социални услуги на територията на цялата страна. „ЗД Евроинс”АД ежегодно осигурява 10-дневна почивка на море за децата, а за тези от тях с физически увреждания се осигурява и рехабилитация.

Снимки: Велислав Николов и Йордан Симеонов