Сключи онлайн Плати вноска MyEuroins Health За щети Офиси и Контакти Връзка с нас

21

март 2022

„Eврохолд България” АД, евакуира успешно свои служители, техни близки и роднини от Украйна в България

Новина

Една от водещите застрахователни групи в Централна и Югоизточна Европа, „Евроинс Иншурънс Груп” АД (ЕИГ), част от „Eврохолд България” АД, евакуира успешно свои служители, техни близки и роднини от Украйна в България.

Групата от Украйна наброява 80 души - предимно жени и деца, както и възрастни хора. Всички те вече са в България в добро здравословно и физическо състояние. Украинските граждани са настанени във ваканционно селище на българското Черноморие, където им е осигурен подслон, храна и медицинска помощ. Част от евакуираните служители продължават да изпълняват служебните си ангажименти дистанционно в специално оборудвана с необходимата техника зала. 

Мисията по евакуиране на групата от Украйна е реализирана през първата половина на март. По време на продължилата повече от две денонощия операция, украинските граждани и техните семейства са получили подкрепа както от българските, така и от румънските служители на ЕИГ, които са оказали необходимата помощ при преминаването на украино-румънската и българо-румънската граница. Всички служители на ЕИГ в Украйна, пожелали да напуснат пределите на страната, са евакуирани. 

ЕИГ благодари на ръководството на ваканционното селище, в което са настанени семействата на бежанците. Ръководството на групата изказва своята признателност за оказаното съдействие и на българското и румънско подразделение на групата – „ЗД Евроинс България” АД И „Евроинс Румъния”.      

„Евроинс Иншурънс Груп” АД притежава две компании в Украйна – „ЧАД ЗК Евроинс Украйна” и „ЧАД Европейско Туристическо Застраховане”. Към края на 2021 г. активите на двете украински дружества формират около 2.4% от общите активи на ЕИГ и под 1.3% от тези на Еврохолд, а общият им премиен приход - около 3% от всички застрахователни приходи.